ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: Σχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές βάζει μπροστά η ΔΕΗ! Ποιοι μπαίνουν στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ...

Σε εφαρμογή βάζει η ΔΕΗ το σχέδιο διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες ανέρχονται στο δυσθεώρητο ύψος των 2,2 δισ. ευρώ.

Σε σχετική προκήρυξη, την οποία δημοσιεύουν «Τα Νέα», η εταρεία προσκαλεί διεθνείς οίκους να συμμετάσχουν στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του πελατολογίου της με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στη ουσία, σύμφωνα με το τεύχος διακήρυξης του διαγωνισμού, το αντικείμενο του συμβούλου θα είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικότερων μεθόδων διαχείρισης των οφειλών και ο καθορισμός συγκεκριμένων δράσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι αποφάσεις για μαζικότερες αποκοπές επικεντρωμένες σε αυτούς που οφείλουν μεγάλα ποσά αλλά και το κυνήγι των μεγαλοοφειλετών και ειδικά όσους χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ - οι οποίοι σε ποσοστό 65% έχουν επανασυνδεθεί παράνομα, όπως ανέφερε πρόσφατα ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκης. 

Επιπλέον σχεδιάζεται και η αλλαγή στις πολιτικές διευκολύνσεων και διακανονισμών, που έχει φτάσει στα όριά της, όπως παραδέχθηκε πρόσφατα ο διοικητής της.

Στο σχέδιο της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνονται και οι τιτλοποιήσεις χρεών όπου η επιχείρηση επιδιώκει να προεισπράξει ρευστότητα μέσω της μετατροπής ανείσπρακτων οφειλών σε ομόλογα που θα διατεθούν σε επενδυτές σε χαμηλή τιμή και θα αποπληρωθούν με την είσπραξη των απαιτήσεων.

Τα περιθώρια για την επιχείρηση είναι εξαιρετικά στενά και μένει να φανεί κατά πόσο η κυβέρνηση θα της επιτρέψει να προβεί σε πιο επιθετικές αποκοπές ρεύματος προς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, μια σημαντική μερίδα των 2 περίπου εκατομμυρίων πελατών που της χρωστούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα Νέα.

iefimerida.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη