ΦΛΩΡΙΝΑ - Εκπαιδευτική εκδρομή φοιτητών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ στη Σαγιάδα Ηγουμενίτσας (Φώτο)

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας του ομίλου Σελόντα στη Σαγιάδα Ηγουμενίτσας. Η εκδρομή διοργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Ιχθυοτροφία-Αλιεία του τομέα Ζωικής Παραγωγής, του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και συμμετείχαν 24 φοιτητές του 2ου και 3ου έτους σπουδών. Συνοδοί-καθηγητές ήταν οι κκ. Γιάντσης Ιωάννης και Ντότας Βασίλειος.
Η Σελόντα αποτελεί το μεγαλύτερο όμιλο παραγωγής σε τσιπούρα και λαυράκι παγκοσμίως, διαθέτοντας στις εγκαταστάσεις της 55 θαλάσσιες μονάδες εκτροφής, 6 ιχθυογεννητικούς σταθμούς, 14 συσκευαστήρια, 2 μονάδες μεταποίησης και 1 εργοστάσιο παραγωγής ιχθυοτροφών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως απασχολεί 1150 εργαζόμενους, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 20 χώρες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τη λειτουργία του ιχθυογεννητικού σταθμού, του εκκολαπτηρίου, της μονάδας εκτροφής και του συσκευαστηρίου. Επιπλέον, συνομιλώντας με τους υπεύθυνους επιστήμονες της μονάδας, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν περαιτέρω γνώσεις για τις προοπτικές και τα προβλήματα του κλάδου.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους ιχθυολόγους και υπεύθυνους επιστήμονες της μονάδας κ. Κεχαγιά Πέτρο, κ. Μιττάκο Γιάννη, κα Σταμάτη Ρόη και κ. Τζουρμανά Νίκο για τη λεπτομερή ξενάγηση και το χρόνο που διέθεσαν. Παρακάτω, τέλος, παρατίθεται σύντομο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη.
Ο διδάσκων Γιάντσης Ιωάννης

02

03
 neaflorina.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)