«ΘΑΥΜΑ»: Κατσικάκι «κύκλωπας» στην Ινδία λατρεύεται σαν… άγιο! (Βίντεο)


Ένα νεογέννητο κατσικάκι που έχει μόνο ένα μάτι έχει χαρακτηριστεί ως «θαύμα» σε χωριό της Ινδίας.

Κάποιοι χωρικοί πιστεύουν ότι η κατσίκα, που γεννήθηκε στο Assam της Ινδίας πριν από μία εβδομάδα περίπου, είναι ιερή και έχουν αρχίσει να την… προσκυνούν, σύμφωνα με την metro.co.uk.

Οι κτηνίατροι από την μεριά τους που έλεγαν ότι η κατσίκα, η οποία επίσης έχει μόνο ένα αυτί, θα πέθαινε μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά το κατσικάκι δεν τους… άκουσε μάλλον και ζει ακόμα. Μάλιστα μεγαλώνει υγιέστατα. Μένει να δούμε μέχρι πόσο όμως.

Πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται το χωριό για να δουν το «μεταλλαγμένο» κατσικάκι, μια κατάσταση που παρατηρείται και σε άλλα ζώα συμπεριλαμβανομένων των αλόγων, χοίρων, αγελάδων και γατών.

Η κατάσταση που προκαλεί την βλάβη, ονομάζεται κυκλωπία και συμβαίνει όταν τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου δεν διαχωρίζονται. Έτσι σχηματίζεται μια μόνο κεντρική κοιλότητα για το μάτι, ή ελάχιστες φορές μερικώς συμπτηγμένα. Επίσης το κατσικάκι δεν έχει βλέφαρα και βλεφαρίδες, αλλά ούτε και μύτη.
Ο ιδιοκτήτης του ζώου, Mukhuri Das είπε: «Σοκαρίστηκα. Είναι σαν ένα θαύμα, και πολλοί άνθρωποι έρχονται στην χώρα μας για να δούν αυτό το κατσικάκι. »
«Είναι στην ευθύνη μου και έχω αναλάβει τη φροντίδα της κατσίκας του μικρού. Το ταΐζω σαν μια κανονική κατσίκα». «Θα μπορούσε να είναι θέλημα του Θεού που αυτό το κατσικάκι γεννήθηκε στο σπίτι μας.»

Επίσης ο Mukhuri πιστεύει ότι η γέννηση του θα φέρει τύχη στο σπίτι του.

Ηλίας Σιατούνης


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)