Ελευθέριος Συναδινός - Οι ομιλίες του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (Βίντεο)

Απαγόρευση, επανεισδοχή και αποτροπή είναι οι λύσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα τον ρόλο της εξωτερικής δράσης της Ε.Ε σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, επισημαίνοντας ότι η Ένωση πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ δύο στρατηγικών, της απαγόρευσης και της αποτροπής, ενώκάθε βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της κατάστασης θα επιτείνει απλώς το πρόβλημα, οδηγώντας σε περαιτέρω σπατάλη των πόρων της.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε,
Η εξωτερική δράση της ΕΕ, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ δύο στρατηγικών, της απαγόρευσης και της αποτροπής. Όπως κάθε ανεξάρτητο κράτος διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, με αποτρεπτικό και αμυντικό ρόλο, έτσι και η Ένωση οφείλει να ευθυγραμμιστεί ανάλογα.
Κατά την έννοια αυτή, η πολιτική της πρέπει να στηριχθεί σε τρεις πυλώνες.
Την απαγόρευση εισόδου λαθρομεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα.
Την όλων όσων έχουν εισέλθει παράνομα και
Την αποτροπή, με χρηματοδοτική και υλικοτεχνική συνδρομή στις τρίτες χώρες και παράλληλη επιβολή ρήτρας έναντι στόχων και δεσμεύσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα γενεσιουργά αίτια της μετανάστευσης, δηλαδή πολιτικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, κοινωνικά και ανθρωπιστικά.
Κάθε βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της κατάστασης θα επιτείνει απλώς το πρόβλημα και θα οδηγήσει σε περαιτέρω σπατάλη των πόρων της Ένωσης.

Ευχαριστώ 
Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.

Ευρωβουλευτής



Οι Έλληνες θα βροντοφωνάξουμε αντίο Τσίπρα, αντίο Ευρώπη, αντίο βαρβαρότητα.
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα και συνεχάρη τον Ντάισελμπλουμ για την ειλικρίνειά του, που δεν κρύβει την απαξίωσή του για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία δείχνοντας το καθαρά. Αναρωτήθηκα μέχρι πότε θα ανέχεται ο Ελληνικός λαός να ασελγούν εις βάρος του οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες έχουμε μακρά ιστορία ηρωισμού, παρά δουλοπρέπειας, τόνισα ότι στο τέλος θα βροντοφωνάξουμε αντίο Τσίπρα, αντίο Ευρώπη, αντίο βαρβαρότητα.



Ακολουθεί η ομιλία:




Κύριε Πρόεδρε,




Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ που αποχώρησε ο Επίτροπος Μοσκοβισί, ένας τόσο μεγάλος ευεργέτης της Ελληνικής οικονομίας.



Θέλω επίσης να συγχαρώ τον κ. Ντάισελμπλουμ για την ειλικρίνειά του. Δεν κρύβει την απαξίωσή του για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία και το δείχνει καθαρά. Μακάρι να ήταν τόσο ειλικρινείς και οι υπόλοιποι των θεσμών.



Δεν τους κατηγορώ. Απορώ μέχρι πότε θα τους ανεχθεί ο ελληνικός λαός να ασελγούν εις βάρος του.  Λαό που τον έχουν στήσει επί επτά χρόνια στον τοίχο και τον εκτελούν.



Στην κατοχή, οι Έλληνες μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα προσεύχονταν στην Παναγιά, τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο και βροντοφώναζαν Ζήτω η Ελευθερία, Ζήτω η Ελλάς. Όσο και αν αυτά τα ιστορικά δεν θέλουν ορισμένα ραμολιμέντα της πολιτικής στην Ελλάδα να ακούγονται.



Να γνωρίζετε ότι οι Έλληνες έχουμε μακρά ιστορία ηρωισμού, παρά δουλοπρέπειας.  Πέρα από την πολιτική και τα κόμματα, πέρα από την οικονομία, έχετε επιβάλλει μια προσυμφωνημένη και επικυρωμένη με τα μνημόνια υποδούλωση του ελληνικού έθνους, αντίστοιχη με αυτή του Τούρκου κατακτητή από την οποία χρειάστηκαν 400 χρόνια για να απελευθερωθούμε. Μια μεταμφιεσμένη κάτω από την ανίερη συμμαχία της τρόικας, βαρβαρότητα.



Μη ξεγελιούνται όμως κάποιοι. Οι Έλληνες θα βροντοφωνάξουμε αντίο Τσίπρα, αντίο Ευρώπη, αντίο βαρβαρότητα.



Ευχαριστώ.



Ελευθέριος Συναδινός



Αντιστράτηγος ε.α.


Ευρωβουλευτής





Στελέχη πολιτικών κομμάτων, πλην των εθνικιστών, είναι επιρρεπή σε χρηματισμούς συνδιαλέγονται, θρέφουν και καλύπτουν τη διαπλοκή.


Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την έρευνα για τις μετρήσεις εκπομπών άνθρακα στη βιομηχανία τονίζοντας ότι μια έκθεση του ΕΚ, δεν μπορεί να καλύψει τα κενά στις ευρωπαϊκές και εθνικές νομοθεσίες, ενώ χρειάζεται η συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων δημιουργώντας ένα κεντρικό, αυτόνομο και ανεξάρτητο σύστημα δοκιμών και ρεαλιστικών μετρήσεων υπό πραγματικές συνθήκες. Δυστυχώς όμως, οι τάσεις παράνομης κερδοσκοπίας και ο αθέμιτος ανταγωνισμός πάντα πρωταγωνιστούν σε ένα άτυπο διαγωνισμό διαφθοράς, όπου στελέχη πολιτικών κομμάτων, πλην των εθνικιστών, επιρρεπή σε χρηματισμούς συνδιαλέγονται, θρέφουν και καλύπτουν τη διαπλοκή.


Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε,

Η πολιτική της βελτίωσης των μετρήσεων των εκπομπών, των κύριων ατμοσφαιρικών ρύπων των αυτοκινήτων, έχει διττή σημασία.


Αφενός αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Το περιβάλλον δεν έχει παροντικό συντελεστή, αποτελεί δημόσιο αγαθό και είναι απαίτηση και υποχρέωση η διασφάλισή του για τις επόμενες γενεές.



Αφετέρου και λαμβάνοντας υπόψη το σκάνδαλο Volkswagen, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κεντρικό, αυτόνομο και ανεξάρτητο σύστημα δοκιμών, αυστηρά όρια εκπομπών, νομικό πλαίσιο λογοδοσίας και ρεαλιστικές μετρήσεις υπό πραγματικές συνθήκες.



Μια έκθεση του ΕΚ, δεν μπορεί να καλύψει τα κενά στις ευρωπαϊκές και εθνικές νομοθεσίες. Χρειάζεται η συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των θεσμών, των κρατών μελών, εμπειρογνωμόνων, εταιριών τεχνολογικών καινοτομιών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.



Δυστυχώς, οι τάσεις παράνομης κερδοσκοπίας και ο αθέμιτος ανταγωνισμός πάντα πρωταγωνιστούν σε ένα άτυπο διαγωνισμό διαφθοράς.



Η ιστορία έχει αποδείξει ότι στελέχη πολιτικών κομμάτων, πλην των εθνικιστών, συνδιαλέγονται, θρέφουν, καλύπτουν αυτή τη διαπλοκή και είναι επιρρεπείς σε χρηματισμούς, προστατευόμενοι από βουλευτικές ασυλίες.



Στο περιβάλλον και στο θεμιτό ανταγωνισμό δε χωράει η μικροπολιτική και οι σκοπιμότητες. Μόνο αγνές προθέσεις και τίμιες πράξεις.



 Ευχαριστώ.



Ελευθέριος Συναδινός



Αντιστράτηγος ε.α.


Ευρωβουλευτής




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)