Πρόταση για αύξηση των ορίων ηλικίας των προαγωγικών εξετάσεων Αρχιφυλάκων και ΤΕΜΑ!

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι θα πρέπει, άμεσα, να αυξηθούν τα όρια ηλικίας των Αστυνομικών για τη συμμετοχή στις προαγωγικές εξετάσεις των Αρχιφυλάκων (45 ετών έχει όριο ηλικίας, βάσει του π.δ. 82/2006) και των Ανθυπαστυνόμων για το ΤΕΜΑ (48 ετών έχει όριο ηλικίας, βάσει του ν. 3686/2008), προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους συναδέλφους να μπορούν να διεκδικήσουν τη βαθμολογική προαγωγή και εξέλιξή τους, ενόψει του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού που τροποποιήθηκε το 2010 με τις διατάξεις του ν. 3865/2010.

Συγκεκριμένα και όπως είναι γνωστό με τις αλλαγές που επήλθαν με τον ασφαλιστικού Νόμου 3865/2010 κατόπιν του Μνημονίου, για τους ένστολους των ΣΑ και των ΕΔ, ισχύει η συνταξιοδότηση είτε με τη συμπλήρωση του 60ου έτους ηλικίας είτε με τη συμπλήρωση των 40 συνταξιοδοτικών ετών ασφάλισης (για όσους βέβαια δεν είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχοντας συμπληρώσει 24,5 έτη εργασίας μέχρι την 31/12/2014).
Έτσι λοιπόν απαιτείται για να εφαρμοστούν τα κριτήρια ίσης μεταχείρισης, ισονομίας, αναλογικότητας και βέβαια για δεοντολογικούς, κοινωνικούς, υπηρεσιακούς, οικονομικούς και συναδελφικούς λόγους, η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να αυξήσει τα όρια ηλικίας που ισχύουν στους παραπάνω διαγωνισμούς (πέρα βέβαια από τις υπόλοιπες αλλαγές που απαιτείται να πραγματοποιηθούν στον τρόπο εξετάσεων και τις οποίες το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης θα προτείνει) τουλάχιστον στο 50ο όριο ηλικίας ή και παραπάνω θα προτείναμε, προκειμένου και ενόψει των νέων κοινωνικοοικονομικών δεδομένων που ισχύουν και στην υπηρεσία και στη χώρα μας, να μην αποτελεί τροχοπέδη η ηλικία του κάθε συναδέλφου στην οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταχείρισή του.
Θεσσαλονίκη, 18 Απριλίου 2017
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης