ΕΦΚΑ: Πέντε μέρες περιθώριο για τις ασφαλιστικές εισφορές Μαρτίου

ΕΦΚΑ: Πέντε μέρες περιθώριο για τις ασφαλιστικές εισφορές ΜαρτίουΜόνο πέντε μέρες δίνει περιθώριο ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στους 1,4 εκατ μη μισθωτούς για να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές τους 

Αν και υπάρχουν προτάσεις προς τη διοίκηση του Φορέα για να δοθεί παράταση τουλάχιστον έως τις 5 Μαϊου, επίσημα κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει συμβεί. Έτσι τη Δευτέρα που θα γίνει η ανάρτηση των νέων ειδοποιητηρίων για το μήνα Μάρτιο, οι ασφαλισμένοι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν περιθώριο ενός πενθημέρου για να εξοφλήσουν την οφειλή τους χωρίς παρατράγουδα. 


Εφεξής οι αναρτήσεις ειδοποιητηρίων θα είναι μηνιαίες και όχι διμηνιαίες όπως έγινε αρχικά. Όμως ακόμα δεν έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, ως αποτέλεσμα των διαδοχικών παρατάσεων που δόθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο για να εξοφληθούν οι εισφορές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση στις εισφορές του Μαρτίου θα υπάρχουν μόνο εκείνες που αφορούν την κύρια ασφάλιση (20%) και τις παροχές υγείας (6,95%). Δεν θα συμπεριληφθούν τα ποσοστά εισφορών για επικούρηση (7%) και εφάπαξ (4%). Ο ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα έτοιμο το σχετικό λογισμικό, ώστε να προκύψει η κατάλληλη βάση δεδομένων για να είναι εφικτός ο υπολογισμός των εισφορών γι’ αυτές τις ειδικές κατηγορίες ασφάλισης. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν αναμένεται να επιτευχθεί πριν από τα μέσα του τρέχοντος καλοκαιριού.
 


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)