ΚΟΖΑΝΗ - Στη Βουλγαρία και σε ύψος 2729 μέτρων ο ΕΟΣ Κοζάνης (Φώτο)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ένα ορειβατικό διήμερο και μάλιστα με αρκετό...χιόνι διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο ΕΟΣ Κοζάνης. Ξεκινώντας νωρίς το πρωί του Σαββάτου 22 Απρίλη
η ομάδα ταξίδεψε για τον Προμαχώνα στα σύνορα για Βουλγαρία. Στόχος της ημέρας το ορειβατικό καταφύγιο Malyovitsa στα 1960 μέτρα υψόμετρο, στην οροσειρά της Rila, το οποίο η ομάδα προσεγγίσε διασχίζοντας ένα υπέροχο χιονισμένο δάσος. Οι χειμερινές συνθήκες ήταν μια γλυκιά έκπληξη για όλη την ομάδα!
Το καταφύγιο βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία με ένα ποταμάκι να κυλάει πλάι του! Ανάμεσα στις πλαγιές και μέσα στα σύννεφα ξεχώριζε η κορυφή Malyovitsa στα 2729 μέτρα υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε απόλυτα αισθητή με αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός! 
Παρά τις δύσκολες συνθήκες, έχοντας πλάι δτο πλευρό τους έναν πολύ καλό γνώστη του βουνού και με την σιγουριά και την ασφάλεια του GPS, η ομάδα ξεκίνησε για την κορυφή με ιδιαίτερη διάθεση και κέφι. Η ποσότητα του χιονιού ήταν πολύ μεγάλη και οι καιρικές συνθήκες αρνητικές. Παρά τις δυσκολίες και με πολύ καλή ομαδική διάθεση η αποστολή βγήκε στα ψηλά με την επιστροφή να γίνεται από το ίδιο μονοπάτι με τη συνοδεία μάλιστα φρέσκου χιονιού καθ όλη τη διάρκεια της κατάβασης.
Δείτε τις φωτογραφίες του Αλέξανδρου Τσολάκη από τον ΕΟΣ Κοζάνης:
Περισσότερες φωτογραφίες:

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)