ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Πέταξαν στα… αζήτητα τα κειμήλια του Λαογραφικού Μουσείου στο Βράχο! (φωτογραφίες πριν και μετά – βίντεο καταγγελία)

Είναι απίστευτο το πώς η αβελτηρία ορισμένων ανθρώπων και η περιφρόνηση που δείχνουν προς την λαϊκή παράδοση, μπορούν να μετατρέψουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ένα αληθινό κόσμημα της περιοχής, σε… αποθήκη παλαιοπωλείου. Με αντικείμενα “ατάκτως ερειμένα”, έτοιμα να τα ξεφορτωθούν στο πρώτο απορριμματοφόρο του Δήμου που θα περάσει από τον Βράχο!
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το άλλοτε εντυπωσιακό Λαογραφικό Μουσείο της Κοινότητας Βράχου, θυμίζει πεδίο μάχης, ύστερα από επέλασε βανδάλων, όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί κάποιος επισκέπτης! Μετά την αποκατάσταση της στέγης του κτηρίου, που έγινε με δαπάνες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, όλα τα αντικείμενα του Μουσείου βρίσκονται στοιβαγμένα επί ένα χρόνο, σε μια γωνιά της αποθήκης, παραδομένα στην καταστροφική μανία του πανδαμάτορα χρόνου!
Η ιστορία του Μουσείου είναι συνυφασμένη με την παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Βράχου, ενός μόνο ανθρώπου: Του κ. Χρήστου Αδαμόπουλου, ο οποίος με προσωπικά έξοδα αλλά και με πολύ πείσμα και μεράκι, έκανε από το τίποτα, ένα μικρό θαύμα! Το Λαογραφικό και Ενδυματολογικό Μουσείο του Βράχου, που αργότερα εμπλουτίστηκε με άφθονο φωτογραφικό και στρατιωτικό υλικό από την ιστορία του χωριού και την συμμετοχή του στους αγώνες του Έθνους.
Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε σειρά φωτογραφιών πριν και μετά στο kastorianiestia.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη