Έκανε δίαιτα αλλά η Κοιλιά της Φούσκωνε συνεχώς. Αυτό που αφαίρεσαν οι Γιατροί από Μέσα της, έχει σπάσει ΟΛΑ τα Ρεκόρ! (Φώτο)

Μία γυναίκα είχε μία κύστη που ζύγιζε όσο 10 αγέννητα μωρά αλλά τελικά αφαίρεσε τον όγκο για να σώσει τη ζωή της. Η 24χρονη από το Μεξικό παρατήρησε πως έπαιρνε βάρος παρά το ότι έκανε δίαιτα. Κάποιες εξετάσεις όμως αποκάλυψαν πως είχε μία κύστη στις ωοθήκες η οποία μεγάλωνε ασταμάτητα για 11 μήνες.
4
Μέχρι να γίνει το χειρουργείο, ο όγκος είχε γίνει 32 κιλά και πίεζε τα εσωτερικά της όργανα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να περπατήσει, να αναπνεύσει και να φάει. Πέρυσι, ο Dr. Erik Hanson Viana έκανε μία πρωτοποριακή επέμβαση για να αφαιρέσει την κύστη, η οποία λέγεται πως είναι η μεγαλύτερη κύστη που έχει αφαιρεθεί ποτέ ολόκληρη.
5
Τώρα, μετά από 6 μήνες, η ασθενής μπορεί και πάλι να περπατάει και η ζωή της έχει γίνει και πάλι φυσιολογική. “Η μεγαλύτερη κύστη που έχει αφαιρεθεί ζύγιζε 145 κιλά και χρειάστηκε αρκετές μέρες για να την αποστραγγίσουν με σωληνάκι.”
6
Πολλοί ειδικοί θα πουν πως μία κύστη πάνω από 10 εκατοστά είναι τεράστια, ενώ άλλοι πως πρέπει να είναι πάνω από 12 κιλά – αυτή η κύστη ήταν μεγαλύτερη από όλες τους.
7
“Εάν δεν την είχαμε χειρουργήσει, θα έφτανε σε ένα σημείο που δεν θα μπορούσε να περπατήσει, θα ήταν πολύ υποσιτισμένη και δεν θα μπορούσε να φάει. Δεν θα άντεχε για πολύ ακόμα.”
8
Όταν έφυγε από το νοσοκομείο, ένιωθε λες και πετούσε ή περπατούσε στο φεγγάρι και έξι μήνες μετά, η ουλή στην κοιλιά της είχε γιατρευτεί πλήρως. Πλέον περπατάει κανονικά και η κοιλιά της είναι επίπεδη.
9
Περίπου το 20% παρόμοιων κυστών στις ωοθήκες είναι κακοήθεις, κάτι που σημαίνει πως αν τρυπηθεί η κύστη είναι πιθανό να απελευθερωθούν καρκινικά κύτταρα στο σώμα της ασθενούς. Επίσης, η αποστράγγιση ενός τέτοιου όγκου είναι επικίνδυνη γιατί είναι πιθανό να υπάρξει κάποια διαρροή και αυτό να απελευθερώσει καρκινικά κύτταρα στο σώμα.
10
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένη τεχνική που χρησιμοποιεί η επιστημονική κοινότητα στις τεράστιες κύστες. Η ασθενής αυτή διάλεξε να της αφαιρεθεί εντελώς αντί να αποστραγγιστεί πρώτα, παρά το ότι γνώριζε πως αυτό θα της άφηνε μία μεγάλη ουλή.
11
fanpage

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)