ΦΛΩΡΙΝΑ - Γιατροί του νοσοκομείου Φλώρινας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εφημέρευσης στην παθολογική κλινική

Γιατροί του νοσοκομείου Φλώρινας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εφημέρευσης στην παθολογική κλινικήΓια αφόρητες συνθήκες εφημέρευσης στην παθολογική κλινική, που μπορεί να καταστούν και επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών, κάνουν λόγο ιατροί του νοσοκομείου Φλώρινας, με επιστολή τους προς τον διοικητή του νοσοκομείου, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Ιατρικό Σύλλογο Φλώρινας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Φλώρινας και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Φ.

Στην επιστολή, επίσης, τονίζουν πως εξαιτίας των ελλείψεων θα είναι αδύνατη τον Απρίλιο η κάλυψη και των τακτικών πρωινών ιατρείων της κλινικής.

Αναλυτικά η επιστολή:

Λόγω έλλειψης ιατρών (ειδικευμένων και ειδικευομένων) στην Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Φ οι συνθήκες εφημέρευσης πλέον έχουν καταστεί αφόρητες από την πλευρά του ιατρικού προσωπικού και επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών.

Στην Παθολογική Κλινική αυτή τη στιγμή υπηρετούν τρεις ειδικοί παθολόγοι και δυο ειδικευόμενοι που βρίσκονται σε παράταση θητείας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κενό στη θέση τους. Γι’ αυτό το λόγο και υπό αυτές τις συνθήκες είναι ανέφικτη η πλήρης κάλυψη του προγράμματος εφημεριών της παθολογικής κλινικής.

Στο πρόγραμμα του Μαρτίου και Απριλίου υπάρχουν κενές μέρες εφημερίας, λόγω έλλειψης ειδικευομένων και όπως γίνεται αντιληπτό είναι αδύνατο να καλυφθούν και από πλευράς ειδικών (Κλινική και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικευόμενοι της Παθολογικής Κλινικής εξυπηρετούν όταν εφημερεύουν και την Καρδιολογική Κλινική, οπότε προκύπτει και εκεί ανάλογο κενό με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Τέλος λόγω των προαναφερθεισών ελλείψεων τον Απρίλιο είναι αδύνατη η κάλυψη και των τακτικών πρωινών ιατρείων της παθολογικής Κλινικής.



Με εκτίμηση

ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΔΝΤΗΣ Π/Θ

ΚΕΣΙΣΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ – ΕΠ. Α’ Π/Θ

 ΚΟΛΛΑΡΗ ΕΡΙΕΤΤΑ – ΕΠ. Β’ Π/Θ

 ΚΛΙΓΚΑΤΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – ΔΝΤΗΣ Κ/Δ

 ΒΑΛΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΔΝΤΗΣ Κ/Δ

 ΝΑΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ – ΕΠ. Α’ Κ/Δ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς