Προηγούμενοι ιδιοκτήτες του μεταχειρισμένου σου οχήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό

BMW Connected smartphoneAν έχετε αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που ελέγχεται και με
application, ο προηγούμενος κάτοχος ίσως έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώνει, να κλειδώνει και να βάζει μπροστά τη μηχανή του από απόσταση, όπως αποκάλυψε ο ερευνητής ασφαλείας της IBM, Charles Henderson.
Ο ερευνητής ονομάζεται Charles Henderson πούλησε το δικό του connected car και αντιλήφθηκε ότι ενώ είχε αποσυνδεθεί από όλες τις υπηρεσίες που τον συνόδευαν, εξακολουθούσε να έχει την δυνατότητα να το εντοπίζει στον χάρτη ακόμα και αρκετούς μήνες μετά την πώλησή του.
Ο ερευνητής επικοινώνησε με κατασκευαστές αυτοκινήτων και έκανε ερωτήσεις σχετικά με τα apps που συνοδεύουν τα connected cars καταλήγοντας ότι στα «ψιλά γράμματα» αναφέρεται ότι οι κάτοχοι θα πρέπει να ενημερώσουν τις εταιρείες ώστε να τους διαγράψουν εντελώς από το όχημα σαν ιδιοκτήτες.
Πόσοι όμως διαβάζουν αυτά τα «ψιλά γράμματα»; Πόσοι κάτοχοι αυτοκινήτων που τα πουλάνε γνωρίζουν ότι πρέπει να ενημερώσουν την αντιπροσωπεία για να διαγραφούν; Πόσοι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με λειτουργίες διασύνδεσης στο ίντερνετ θα ζητούν αποδεικτικά από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αν έχει διαγραφεί;

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)