ΚΟΖΑΝΗ - Βράβευση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2017


Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γαλλικών της Στ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης που έλαβαν μέρος στον φετινό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με θέμα « HistoiresMémoires» (Ιστορίες – Αναμνήσεις) και βραβεύτηκαν.
Οι μαθητές έπρεπε να μελετήσουν μία ελληνική ιστορία , να επιλέξουν έναν ήρωα του έργου και στη συνέχεια να περιγράψουν στα γαλλικά την εξωτερική του εμφάνιση, τον χαρακτήρα και την ενδυμασία του. Οι μαθητές του 8ου Δ.Σχ., αφού μελέτησαν το μυθιστόρημα Σκανταλιές κι ανοησίες για ένα… γλυκό κεράσι (Μάνος Κοντολέων, εκδόσεις Πατάκη ) εργάστηκαν πάνω στον παιδικό ήρωα «Μάνο». Φαντάστηκαν τον ήρωα και του έδωσαν ζωή μέσα από την περιγραφή του χαρακτήρα και της εμφάνισής του. Στη συνέχεια σχεδίασαν το πατρόν και τη μακέτα της «στολής» του και βήμα- βήμα έφτιαξαν το κοστούμι του.
Τα παιδιά εργάστηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό και πέτυχαν όλους τους στόχους, κατά συνέπεια η εργασία τους διακρίθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο και βραβεύτηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Η απονομή των βραβείων έγινε από το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας κοPhilippe Ray παρουσία της Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής Γλώσσας Δυτικής Μακεδονίας Dr Αγγελική Κοφίδου , τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, τα παιδιά παρουσίασαν τη στολή του ήρωά τους καθώς και την εργασία τους μέσα από ένα μικρό σκετς στα γαλλικά .
Oι μαθητές εργάστηκαν συνεργατικά, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών δημιούργησαν κάτι ξεχωριστό, διασκεδάζοντας και ταυτόχρονα κάνοντας εξάσκηση την ξένη γλώσσα!
Un grand bravo ! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος!
(Συμμετέχοντες μαθητές : Αθανασιάδου Αικατερίνη, Γιαννάκη Αριστούλα, Καντζογλου Μαρίνα, Μήτσιου Μαρία, Μπαλιάκας Χαρίσιος, Μπουμπόναρης Ανδρέας, Νούραγας Εμμανουήλ, Ντουκα Μαρκέλλα, Παράσογλου Παρασκευή, Σουλιώτη Αναστασία, Ταντρος Αγλαΐα , Τεμερτζίδου Ελισάβετ, Τσιτυρίδου Ειρήνη Εκπαιδευτικός : Δημούλα Παναγιώτα ).

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)