Το…δώσαμε και το αφορολόγητο! Στα 5.900 ευρώ από 8.636 σήμερα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΔΗΣΕΙς ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΈκλεισε οριστικά η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.900 ευρώ (από 8.636 σήμερα) ή

διαφορετικά της έκπτωσης φόρου, που θα ανέρχεται στα 1.400 ευρώ για τον άγαμο, αντί των 1.900 ευρώ που είναι τώρα.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ, το νέο φορολογικό καθεστώς θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2019, που θα δηλωθούν το 2020, αλλά οι παρακρατήσεις θα γίνονται από τις αρχές του χρόνου ισχύος.

Kατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κατεβάσουν το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, προκειμένου να εξοικονομηθεί μία μονάδα του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ, από τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για την περίοδο μετά το 2018.

Στόχος είναι να αποφευχθούν δημοσιονομικές «τρύπες» στους Προϋπολογισμούς των ετών 2019-2021, που θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή θα πλήξει το σύνολο των φορολογουμένων, κυρίως όμως όσους βρίσκονται στα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια, ενώ πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο και της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας και των συντελεστών.



ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές. Είτε να ισοπεδώσει το αφορολόγητο κάτω από  τα 5.000 ευρώ, καθιερώνοντας έναν σχετικά χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή κοντά στο 15% για να βγαίνουν τα νούμερα του ΔΝΤ, είτε να αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών για αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ με πρώτο συντελεστή 22%. Επιλέγει, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή, το δεύτερο.
Κάπως έτσι, έχει μπει ήδη το νερό στο αυλάκι για παρακράτηση φόρου 220 ευρώ για κάθε χιλιάρικο ετήσιων αποδοχών πάνω από τα 5.900 ευρώ στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια και το αγκάθι του αφορολογήτου θεωρείται πως έχει φύγει από τη μέση της επιδιωκόμενης συμφωνίας. Ο φόρος εισοδήματος σύντομα θα αποτελεί εφιάλτη ακόμα και για όσους αμείβονται με 500 ευρώ τον μήνα.
Η συμφωνία όμως δεν έχει κλείσει. Το αφορολόγητο ήταν μόνο ένα αγκάθι και δυστυχώς όχι το μεγαλύτερο.
Οι επικεφαλής του κουαρτέτου αναχώρησαν δίνοντας ραντεβού για τηλεδιασκέψεις με το οικονομικό επιτελείο την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά το τοπίο παραμένει θολό. Δύο κόκκινες γραμμές και μια ξεκάθαρη πολιτική θεώρηση είναι αυτές που φέρονται να στέκονται εμπόδιο.
«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στα εργασιακά ούτε στον ξαφνικό θάνατο των συντάξεων» διαμηνύει μέσω των «ΝΕΩΝ» κυβερνητική πηγή, ενώ πρόσωπο με γνώση όσων διημείφθησαν στις αίθουσες του Χίλτον αποκαλύπτει ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αρκετές φορές έφτασε στα πολιτικά όριά του τονίζοντας ότι «δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος», κάθε φορά που το ΔΝΤ έβγαζε στο προσκήνιο «τις ιδεολογικές εμμονές του».
Κατά τις εκτιμήσεις ορισμένων οικονομικών παρατηρητών, αν δεν ήταν ο Τσακαλώτος επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, ενδεχομένως να είχε κλείσει

 bankwars.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)