ΦΛΩΡΙΝΑ - Παρέλυσε χθες το Αμύνταιο! «Ντου» αγροτών και «μπλόκο» μικροπωλητών που ανέβαλε τη λαϊκή αγορά της πόλης… (Βίντεο)

Αντιδρώντας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου σχετικά με τη μίσθωση των πάγκων στη
λαϊκή αγορά της πόλης, εκθέτες  πωλητές  και  παραγωγοί μέλη των Σωματείων Μικροπωλητών των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης, προχώρησαν σε απεργία, την Δευτέρα 20/2/17, ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης από τον Δ. Αμυνταίου.  


Θέμα μίσθωσης χώρων με τους μικροπωλητές…


  Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Σωματείου Ν. Φλώρινας «ΔΙΑΣ», Γιάννη Πηλείδη, η ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού  Συμβουλίου Αμυνταίου, καθορίζει το ημερήσιο δικαίωμα συμμετοχής στην λαϊκή αγορά σε  1 ευρώ  το τετραγωνικό, ενώ  άλλοι  δήμοι έχουν αποφασίσει  σε 1 ευρώ  το  τρέχων μέτρο με αποτέλεσμα  να τριπλασιάζεται  το  κόστος  σε  σχέση με αυτά  που πληρώνουνε στους  άλλοις  δήμους και να τίθεται θέμα  επιβίωσης.


  Από την μεριά του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης, δηλώνεις πως επί μια επταετία, λόγω ασαφούς νομικού πλαισίου, οι εκθέτες των λαϊκών αγορών δεν πλήρωνα τίποτε για τον χώρο που καταλάμβαναν. Έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν στο μέτρο, εμείς όμως ως Δήμος, είμαστε υποχρεωμένοι, για  να μπορέσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες οι οποίες επιβάλλεται από τον νόμο να παρέχονται στη λαϊκή αγορά, να επιβάλουμε ένα Δημοτικό τέλος. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η επιβολή Δημοτικού τέλους, με το οποίο όμως δεν συμφωνούν οι εκθέτες.  


  Η εξέλιξη αυτού του θέματος, θα αποφασιστεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


«Ντου» των αγροτών…


     Τις φωνές των μικροπωλητών -που σώπασαν λόγω της απεργίας-, αντικατέστησαν τα κορναρίσματα των τρακτέρ των αγροτών που αντιτίθενται στα μέτρα της συγκυβέρνησης, τα οποία, μετά την πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέλαβαν τη πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι τις 2μ.μ.


Η άποψη του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου…


  Σχετικά με τα παραπάνω γεγονότα της ματαίωσης της λαϊκής αγοράς και τον αποκλεισμό της πλατείας, τα οποία έπληξαν κύρια το στεγασμένο εμπόριο της πόλης (εκτός των πολυκαταστημάτων), μιλώντας στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, Δημήτρης Νάντσης, μας δήλωσε πως ο Εμπορικός Σύλλογος συμπαρίστανται στους αγώνες των πληττόμενων παραγωγικών κλάδων της περιοχής, ζητά όμως να υπάρχει η απαιτούμενη συνεννόηση μεταξύ των απεργούντων και του Συλλόγου που εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, ώστε να μην υπάρχει η μετατόπιση των προβλημάτων τους προς τον έμπορα της πόλης που και αυτός βάλλεται από την παρατεταμένη κρίση και την υπερφορολόγηση.


  Τέλος, δήλωσε την πεποίθηση του στο να υπάρξει μια θετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να λυθεί συναινετικά το πρόβλημα της μίσθωσης των μικροπωλητών.


eperiskopio.blogspot.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Απαράδεκτο περιστατικό σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Παραλίας των Ν.Φλογητών (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καστοριάς Ελένη Κάκκου

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Αποκλεισμός της Εφορείας από τους Αγρότες της Καστοριάς (Φώτο - Βίντεο)