ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Προσπαθούν να διασώσουν στα λόγια την Αρχιτεκτονική στην Καστοριά. Μετά τις δηλώσεις στην βουλή νέες τοποθετήσεις και πάλι όμως θολές

Πιέζουν τον Υπουργό Παιδείας όπως φαίνεται για την
Αρχιτεκτονική που έχει υποσχεθεί ΣΥΡΙΖΑ και Τελιγιορίδου αλλά ο ίδιος ακόμη και σήμερα ξεκαθαρίζει πως μπορεί στο μέλλον να δούμε ξανά το θέμα, τονίζοντας όμως πως από το 2013 καταργήθηκε το προεδρικό διάταγμα που προέβλεπε την ίδρυση του τμήματος

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας, δήλωσε τα εξής:   
Α. Το Προεδρικό Διάταγμα του 2010 προέβλεπε την ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής με έδρα την Καστοριά. Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα καταργήθηκε το 2013, αφήνοντας μια πικρία και το δικαιολογημένο αίσθημα της αδικίας στους πολίτες της Καστοριάς.  
Β. Σήμερα, με αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν υφίσταται η δυνατότητα ενεργοποίησης κάποιας διάταξης που να προβλέπει την λειτουργία ενός Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά.

Γ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν μπορεί να διερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα, να προχωρήσει σε συνεννοήσεις με ακαδημαϊκά ιδρύματα και τοπικούς φορείς, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα, ώστε στο πλαίσιο μιας ορθολογικής συγκρότησης του Ενιαίου Χώρου  Εκπαίδευσης και Έρευνας  να μπορεί να καταλήξει σε αποφάσεις που θα ενισχύουν την ακαδημαϊκή και αναπτυξιακή πορεία της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής. ( πληροφορίες και από esos.gr)

 alphafm.gr 


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)