Αυτοκινητοβιομηχανία: Δεν υποκύπτει στον Ντόναλντ Τραμπ η BMW! Υπακούουν Fiat-Chrysler, Ford και Toyota!!!

Τον μπελά τους βρήκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τον Ντόναλντ
Τραμπ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προαναγγείλει την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που κατασκευάζουν οι εταιρείες στο Μεξικό με σκοπό να τα εισαγάγουν στην αμερικανική αγορά.

Μέχρις στιγμής:

Την «απόλυτη» δέσμευσή της για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων στο Μεξικό παρά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ περί ειδικών δασμολογήσεων και άλλων κινήτρων για την αποθάρρυνση της εισαγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ υπογράμμισε στο BBC η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW.

Η BMW, συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε τη βούλησή της να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στο νέο εργοστάσιο που σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Μεξικό.

-Την Κυριακή, η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή τριών μοντέλων Jeep σε μονάδες παραγωγής στις ΗΠΑ. Η ιταλο-αμερικανική εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή ενός ελαφρού φορτηγού της από το Μεξικό σε εργοστάσιό της στις ΗΠΑ. Η Fiat Chrysler διευκρίνισε ότι η κίνησή της αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

-Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ κατηγόρησε την General Motors για την πρακτική της να κατασκευάζει στο Μεξικό αυτοκίνητα που προορίζονται να πουληθούν στην αμερικανική αγορά. «Η General Motors στέλνει αφορολόγητα σε αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ το μοντέλο Chevy Cruze το οποίο κατασκευάζει στο Μεξικό. Φτιάξτε το στις ΗΠΑ ή πληρώστε ένα μεγάλο φόρο στα σύνορα!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

-Την περασμένη εβδομάδα η επίσης αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής συνολικού κόστους 1,6 δισ. δολαρίων στο Μεξικό και πρόσθεσε ότι σε αντιστάθμισμα αποφάσισε να επεκτείνει το εργοστάσιό της στο Μίτσιγκαν.

-Η ιαπωνική Toyota σε ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας στη Βόρειο Αμερική, Jim Lentz, υπογραμμίζει ότι στην επόμενη πενταετία προγραμματίζει να πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ επενδύσεις συνολικής αξίας 10 δισ. δολαρίων.

Ο επικεφαλής της Toyota πάντως, διευκρίνισε ότι η ανακοίνωση των νέων επενδύσεων δεν σημαίνει πως η ιαπωνική εταιρεία ενέδωσε στις πιέσεις που ασκεί ο Τραμπ για συγκράτηση των επενδύσεων μεγάλων ομίλων εντός των συνόρων της χώρας του.

 tromaktiko.org 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς