Blue Monday: Είναι σήμερα η πιο καταθλιπτική ημέρα του 2017;

Blue Monday: Είναι σήμερα η πιο καταθλιπτική ημέρα του 2017;Blue Monday: Η σημερινή ημέρα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου,
είναι σύμφωνα με τη θεωρία του ψυχολόγου, Κλιφ Άρναλ, που χρησιμοποίησε μαθηματικές εξισώσεις για να το αποδείξει, η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου, γνωστή και ως «Blue Monday»!
Ο ψυχολόγος έφτιαξε αυτή την εξίσωση το 2005, συνδυάζοντας παραμέτρους όπως ο συνήθως άσχημος καιρός του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν.  
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των υπολογισμών δεν υπάρχει μέρα που να βρίσκεσαι πιο μακριά από τους στόχους σου από την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου (Blue Mondayκαι αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν όλοι σε βαθιά μελαγχολία!
Στην εξίσωση οι αντιστοιχίες είναι: W= καιρός, D= χρέος, d= μηνιαίος μισθός, T= ο χρόνος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα, Q= ο χρόνος από την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να παρατήσουμε κάτι, M= χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης, Na= η ανάγκη να αναλάβουμε δράση.  
blue monday
Όσον αφορά στην ιστορία της «Blue Monday» κυκλοφορεί κι ένα δεύτερο σενάριο: ότι αποτελεί δημιούργημα ενός πάλαι ποτέ ταξιδιωτικού γραφείου, του Sky Travel, το οποίο άρχισε να διαρρέει αυτήν την αίσθηση της πολύ κακής Δευτέρας σε μια κίνηση αυθυποβολής - όταν οι άνθρωποι πιστεύουν πως η διάθεσή τους είναι χάλια, ίσως σκεφτούν να λύσουν το πρόβλημα κλείνοντας ένα ταξίδι!

 newsbomb.gr 


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη