Στην Γερμανία ετοιμάζουν το πρώτο τρένο με μηδενική εκπομπή ρύπανσης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Γερμανία είναι έτοιμη να λειτουργήσει την πρώτη επιβατική
αμαξοστοιχία μηδενικών εκπομπών στον κόσμο η οποία θα τροφοδοτείται με υδρογόνο. Η Coradia iLint εκπέμπει μόνο περίσσεια ατμού
στην ατμόσφαιρα, και παρέχει μια εναλλακτική λύση για 4.000 τρένα ντίζελ της χώρας.
Η Κάτω Σαξονία έχει ήδη παραγγείλει 14 από αυτά από την γαλλική εταιρεία ALSTOM , με στόχο εφόσον κριθεί επιτυχής να αγοράσει και άλλα σύμφωνα με έκθεση της Die Welt.
Οι δοκιμές έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά μέχρι το τέλος του έτους προτού μπει σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2017. Το τρένο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εμπορική έκθεση Inntrans του Βερολίνου τον προηγούμενο Αύγουστο και έχει οριστεί να είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο τρένο που θα μεταφέρει τακτικά ανθρώπους σε μεγάλες αποστάσεις. Για το τρένο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον και σε Ολλανδία, Δανεία και Νορβηγία.
Πιο συγκεκριμένα τώρα το iLint τροφοδοτείται από τεράστιες μπαταρίες ιόντων λιθίου, που πέρνουν την ενέργεια τους από μια δεξαμενή υδρογόνου που βρίσκεται στην οροφή του τρένου. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καλύψει μέχρι και 500 μίλια ανά ημέρα με ταχύτητες οι οποίες να αγκίζουν τα 87χιλιόμετρα την ώρα. Το εξαιρετικό επίσης είναι ότι σε αντίθεση με όλα τα τρένα τα οποία συνοδεύονται από υπερβολικούς θορύβους αυτό εκπέμπει ηχο μόνο από τους τροχούς κι την αντίσταση του αέρα.
Τέλος η δύναμη του υδρογόνου λειτουργεί όταν το υδρογόνο καίγεται με οξυγόνο για να παράξει τέτοια επίπεδα ενέργειας με το μονο παραγόμενο προιόν να είναι το νερό.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)