Η Πρωτοχρονιά είναι η πιο… θανατηφόρα ημέρα του χρόνου

january-1.jpgΜπορεί την Πρωτοχρονιά οι περισσότεροι άνθρωποι να γιορτάζουν με οικογένεια και φίλους ή έστω να προσπαθούν
να συνέλθουν από την κραιπάλη της προηγούμενης βραδιάς, ωστόσο ερευνητές αποκάλυψαν ότι η 1η Ιανουαρίου είναι στην πραγματικότητα η πιο επικίνδυνη μέρα του χρόνου!

Μετά από έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των θανάτων εκτοξεύεται για τις δύο εβδομάδες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η μέρα που είναι πιο πιθανό κάποιος να πεθάνει από φυσικά αίτια είναι η πρώτη της νέας χρονιάς, δηλαδή η 1 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, 5% περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν την Πρωτοχρονιά από κάποιο φυσικό αίτιο, απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Ας σημειωθεί ότι ως φυσικό αίτιο θεωρείται ο θάνατος από κάποια ασθένεια, γεράματα ή κάποια νόσο κι όχι από δυστύχημα ή ανθρωποκτονία.

Τα παραπάνω συμπεράσματα, όπως γράφει η Daily Mail, προέκυψαν από την εξέταση πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν σε μια περίοδο 25 ετών στις ΗΠΑ.

Όσο για τις αιτίες πίσω από το παραπάνω εύρημα, οι επιστήμονες δηλώνουν… άγνοια!

«Αυτό το μοτίβο προκύπτει από κάθε φυσική αιτία θανάτου, αλλά όχι από εξωγενείς αιτίες όπως αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί συμβαίνει αυτό», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, ο David Phillips, μιλώντας στην Washington Post.

e-dimosio.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς