Στεφανίδη και Φιλιππίδης κορυφαίοι του 2016

Στίβος: Στεφανίδη και Φιλιππίδης κορυφαίοι του 2016 Ο Κώστας Φιλιππίδης με την Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκαν
κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς βάσει της ετήσιας ψηφοφορίας που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ μέσω της ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο. Η Στεφανίδη, όπως αναμενόταν επιλέχθηκε κορυφαία στις γυναίκες συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλο αθλητή ή αθλήτρια σε οποιαδήποτε κατηγορία. Η Ολυμπιονίκης του Ρίο συγκέντρωσε το 60,94% στο σύνολο των ψήφων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ελισάβετ Πεσιρίδου με 19,62% και στην τρίτη την Βούλα Παπαχρήστου με 8,02%. 

Στους άνδρες ο Κώστα Φιλιππίδης, με συμμετοχή σε όλους τους τελικούς των μεγάλων διοργανώσεων μέσα στο έτος, συγκέντρωσε το 30,30% και αναδείχθηκε για μία ακόμη χρονιά κορυφαίος αθλητής. Ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν δεύτερος με 28,97% και ο Κώστας Μπανιώτης τρίτος με 24,87%.

Τα δύο παιδιά που ξεχώρισαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους και αναδείχθηκαν κορυφαίοι του 2016 στην κατηγορία τους. Ο Τεντόγλου ήταν πρώτος στους Έφηβους με 55,79%, έναντι 36,32% του Αγγελου Βασιλείου και 4,83% του Νίκου Νεράτζη. Στις Νεάνιδες η Ρωμαίου συγκέντρωσε το 47,72 %, η Αφροδίτη Μανιού το 27,68% και η Δήμητρα Γναφάκη το 24,60%.

Από το επί κοντώ προήλθαν οι νικητές και στην κατηγορία των Παίδων/Κορασίδων. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών παγκοσμίως στους Παίδες, Εμμανουήλ Καραλής, συγκέντρωσε το 41,18%, έναντι του 35,93% του Αντώνη Μέρλου και το 12,52% του Οδυσσέα Μουζενίδη. Στις κορασίδες, η Αριάδνη Αδαμοπούλου επικράτησε με 41,85% και ακολούθησαν οι Δέσποινα Μαλταμπέ (27,40%) και η Κυριακή Φιλτιτσάκου (16,65%).

zougla.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς