Διπλή εξεταστική φέτος για τους επί πτυχίω φοιτητές

jmonnet_scholars800.jpgΥπουργική απόφαση που θα δίνει τη   δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξεταστούν στην
εξεταστική  Φεβρουαρίου   2017 στα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά διδάσκονται στο χειμερινό ή στο εαρινό εξάμηνο, ετοιμάζει, το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας θα καταθέσει, προς ψήφιση, στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση  που θα  αφορά , εφ εξής, όλα τα ακαδημαϊκά έτη και όχι μόνο το τρέχον όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα . Δηλαδή θα “παγιωθεί” η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξετάζονται στις εξεταστικές περιόδους Φεβρουαρίου και Ιουνίου.

Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες επί πτυχίω φοιτητές που βρίσκονται εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της αναμονής για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου να καταστεί εφικτό να εξετασθούν σε οφειλόμενο μάθημα. Έτσι όμως αυτοί καθυστερούν σημαντικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ήδη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ιδίως στις περιπτώσεις όπου η φοίτηση λαμβάνει χώρα εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους. Ειδικότερα οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, καθώς είτε αναγκάζονται να διαμένουν στον τόπο φοίτησής τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με συναφή έξοδα (ενοίκιο, λοιπές δαπάνες διαβίωσης κ.α.), είτε υποβάλλονται σε πολυέξοδες μετακινήσεις.

Διευκρίνιση του υπουργείου

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση που θα ισχύσει μόνο την φετινή χρονιά. Πρόκειται για μέτρο ρυθμιστικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα, από την επόμενη χρονιά την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι Σχολές με τους εσωτερικούς τους κανονισμούς.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη