Μεγάλη αγωνία για την τύχη του αγνοούμενου Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία (Φώτο)

Μεγάλη αγωνία για την τύχη του αγνοούμενου Έλληνα Πρέσβη στη ΒραζιλίαΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Θρίλερ επικρατεί με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Έλληνα
Πρέσβη στη Βραζιλία, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από την Δευτέρα με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ακόμη και για τη ζωή του.
Ο Κυριάκος Αμοιρίδης, 59 ετών, αγνοείται εδώ και τέσσερις ημέρες ενώ την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο αγνοούμενος εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας φτωχό βόρειο προάστιο της μητροπολιτικής περιοχής, χωρίς ωστόσο να δώσει το ακριβές σημείο που έδωσε το «στίγμα» του ο Έλληνας πρέσβης.
«Έχουμε ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση του Έλληνα Πρέσβη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εθεάθη τελευταία φορά στις 26 Δεκεμβρίου», ανέφερε μια εκπρόσωπος του τμήματος ανθρωποκτονιών της περιοχής Baixada.
Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι αρχές εστιάζουν τις έρευνες τους σε συγκεκριμένη περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο που κυριαρχεί το έγκλημα.
Ο 59χρονος άνδρας φαίνεται πως είχε μεταβεί από την βραζιλιάνικη πρωτεύουσα, Μπραζίλια, στο Ρίο προκειμένου να περάσει τις ημέρες των εορτών, καθώς βρισκόταν σε άδεια.
Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Folha, ανέφερε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την Αστυνομία και το αρμόδιο Υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αξιωματούχος δήλωσε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα». Έκτοτε, το κινητό τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο. 
Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε: «Αναμένουμε τις βραζιλιάνικες αρχές».
Ο κ. Αμοιρίδης από τη Βέροια Ημαθίας, ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1985 ως διπλωματικός ακόλουθος του υπουργείου εξωτερικών. Έχει υπηρετήσει ως Σύμβουλος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ ορίστηκε πρέσβης του ελληνικού κράτους στη Λιβύη το 2012.
Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.
Η αστυνομία καλεί όσους γνωρίζουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την τηλεφωνική γραμμή (21) 2334-8823 και 2334-8835.
Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.
Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τον αγνοούμενο Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία
Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών μετά την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από την περασμένη Δευτέρα.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης και βρίσκεται σε ανοιχτή συνεννόηση με τις βραζιλιάνικες αρχές.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.
Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.
Το υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες».
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βιογραφικό του.

kyriakos-amoiridis

Αγνοείται ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία - ΤΩΡΑ

Ο ΠρέσβηςΚανένα ίχνος του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία εδώ και τρεις ημέρες


 kontranews.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)