Γιατί πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση στο laptop μας

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση στο laptop μαςΕάν ο υπολογιστής σας είναι αργός, εκτός από κάποια άλλα προβλήματα που μπορεί να έχει και για παράδειγμα να χρειάζεται
εκκαθάριση η μνήμη, ίσως ένα μέρος του προβλήματος λυθεί κάνοντας μια απλή επανεκκίνηση.


Ένα πλήθος τεχνικών προβλημάτων μπορεί να «εξαφανιστεί» με μια απλή κίνηση λίγων λεπτών.

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε βάλει σε αναμονή κλείνοντας απλά την οθόνη του laptop, χωρίς να τον απενεργοποιούμε. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που δεν κλείνουν ποτέ τον υπολογιστή τους και αρκούνται σε αυτήν την τακτική.

Δυστυχώς, αυτή η συνήθεια ίσως να ευθύνεται για το ότι χάνετε πολύ χρόνο σε όσα θέλετε να κάνετε, καθώς μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα «τρέχει» η συσκευή σας. Όταν δεν κλείνετε τον υπολογιστή σας ή δεν κάνετε επανεκκίνηση, το λειτουργικό σύστημα διατηρεί περιττές εφαρμογές, προσωρινά αρχεία και αρχεία σελίδων που έχετε επισκεφτεί, αλλά και άλλες λειτουργίες που «τρέχουν» στο παρασκήνιο.

Έτσι η λειτουργία του υπολογιστή προκαλεί σε πολλούς εκνευρισμό, καθώς παραλείποντας να κλείσουν το σύστημα, δημιουργούνται διάφορα προβλήματα μνήμης, αλλά μειώνεται και η απόδοσή του.

Εφαρμογές και λογισμικό που έχουν χρησιμοποιηθεί εβδομάδες πριν, μπορούν να «φράξουν» τη μνήμη και να προκαλέσουν μικροπροβλήματα στον υπολογιστή ή να τον κάνουν να «κολλάει» πιο συχνά απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Εάν είστε από τους χρήστες που έχετε συνέχεια το laptop σε αναμονή με κλειστή την οθόνη, σίγουρα η επανεκκίνηση μπορεί να σας φαίνεται μια βαρετή διαδικασία, αλλά είναι ένας τρόπος να βελτιώσετε την ταχύτητα και την απόδοση του υπολογιστή σας. Συχνά αυτό το απλό κλείσιμο ή η επανέναρξη μπορεί να είναι αρκετή για να βγει από το «αδιέξοδο» η συσκευή σας. Εάν βέβαια το πρόβλημα της ταχύτητας εξακολουθεί να υφίσταται ή είναι πολύ έντονο τότε σίγουρα καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό που θα σας βοηθήσει στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος ώστε να κάνετε χρήση του υπολογιστή σας με τον καλύτερο τρόπο.

techit.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς