Διαβάστε επίσης
Ελληνίδα παρουσιάστρια δηλώνει: «Φοβήθηκα μην μου επιτεθεί η τσίτα και με φάει» (Φώτο)
Κουκιά: O ανοιξιάτικος πειρασμός
Οι «κύαμοι» των αρχαίων Ελλήνων συνδυάζονται τέλεια με τις πρώτες αγκινάρες της αγοράς, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο, προσφέρονται τηγανισμένoι, γιαχνί ή σε μορφή πουρέ αλλά είναι εξίσου γευστικοί και μαγειρεμένοι με κατσικάκι ή ωμοί όταν είναι πολύ φρέσκοι, μόνο με αλάτι, συνοδεύοντας αρμονικά την κρητική τσικουδιά. Με τις καταπράσινες, γυαλιστερές και σχήματος νεφρού καμπύλες τους, λίγα όσπρια ανταγωνίζονται τα κουκιά στην εμφάνιση. Παρόλο που χρειάζεται μια μικρή προσπάθεια για να τα αποκαλύψουμε μέσα από το διπλό λοβό τους, τα κουκιά με τη βοτανολογική ονομασία Vicia Fabas από την οικογένεια των Κυαμοειδών (Fabaceae), είναι ένα από τα παλαιότερα καλλιεργούμενα φυτά που καταναλώνονταν στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Είναι δημοφιλή στη μεσογειακή κουζίνα, έχουν ξεχωριστή γεύση και κρεμώδη υφή που τα καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Πριν εξαπλωθούν στη Δυτική Ευρώπη, καλλιεργήθηκαν για 8000 χρόνια στη Μέση Ανατολή. Η καλλιέργειά τους ξεκίνησε α...
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Τρίτη (01-03-2022)
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) , το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία “Bianca” έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα τη Δευτέρα (28-02-2022) παρουσιάζουν πρόσκαιρη ύφεση. Από την Τρίτη (01-03-2022 ) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο, με κύριαχαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης). Πιο αναλυτικά για την Τρίτη (01-03-2022) : Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπ...
Μάθαμε τα μυστικά του αρνιού από τον χασάπη της γειτονιάς μας
Όλα όσα πρέπ ει να ξέρεις σε 5 βήματα. Κακά τα ψέματα, αν δεν φας σουβλιστό αρνί δεν καταλαβαίνεις Πάσχα. Δεν σνομπάρουμε τις συνταγές που το θέλουν στο φούρνο, ούτε λέμε πως οι γαρδούμπες και το κοκορέτσι είναι κατώτερα. Αλλά ας μην κρυβόμαστε: το αρνί στη σούβλα, έχει την δική του ξεχωριστή γεύση η οποία μάλιστα θέλει και μία μαεστρία. Ο Νίκος Κασιμάτης ανήκει στη νεότερη γενιά χασάπηδων στα νότια προάστια, με την οικογένεια του να βρίσκεται στο επάγγελμα από το 1970. Κοινώς, δεν ξέρει μόνο τα πάντα γύρω από το κρέας αλλά και τον σωστό τρόπο για να το σουβλίσεις. Και ναι, μπορεί να είναι απλό στη σκέψη, αλλά είναι τα μικρά μυστικά που κάνουν την διαφορά. Και τα μοιράστηκε μαζί μας. 1. Την σφραγίδα την είδες; Η Ελλάδα έχει εξαιρετική ποιότητα στα κρέατα. Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις αρχικά, είναι πως το αρνί σου έχει την περίφημη μπλε σφραγίδα που δηλώνει πως το κρέας προέρχεται από την χώρα μας. Όταν είναι καφέ έρχεται από όλες χώρες των Βαλκανίων όπως...
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Επίσκεψη της υπ.Δημάρχου Καστοριάς Κατερίνας Σπύρου στη ΔΕΥΑΚ (Φώτο)
Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε η κα Κατερίνα Σπύρου, Υποψήφια Δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης «Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς», συνοδευόμενη από Υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ Καστοριάς. Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο κο Στέλλιο Φουλιρά , τον Γενικό Διευθυντή κο Παναγιώτη Διαμαντόπουλο και τον Προïστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κο Θεόδωρο Μπέντο , συζητήθηκαν οι δραστηριότητες και ο τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Αναφέρθηκαν μελέτες και προγράμματα που σκοπό έχουν την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στους δημότες, την βελτίωση και την λειτουργικότητα της δημοτικής επιχείρησης ώστε να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα προβλήματα. Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!
To Ελληνικό Chaos είναι εδώ (Φώτο)
Κυπρίνος ο βασιλιάς των λιµνών (Φώτο)
Ο κυπρίνος είνα ι ένα ψάρι πολύ κοινό σε όλη την Ευρώπη. Περιζήτητο στους κοινούς ψαράδες µε καλάµι, αλλά και µια διαρκής πρόκληση για τους «ειδικούς» στο ψάρεµά του, οι οποίοι προσπαθούν να πιάσουν ψάρια µε πραγµατικά πολύ µεγάλες διαστάσεις. Ο κυπρίνος ή γριβάδι ή σαζάνι ή µπουτσκάρι (cyprinus carpio), κατάγεται απ’ την Ασία. Είναι κοινότατο είδος στην Κίνα, όπου εκτρέφεται στους ορυζώνες και σε ειδικά έλη, είναι δε πολυάριθµο σε όλα σχεδόν τα νερά, στάσιµα ή τρεχούµενα, της νότιας και κεντρικής Ασίας. Απ’ τη Μικρά Ασία, σύµφωνα µε όσα λένε κάποιοι, ο κυπρίνος πέρασε και στην Ευρώπη. Τώρα είναι κοινότατος στην Ουγγαρία, στα ποτάµια της Αυστρίας, της Σερβίας, της Ρουµανίας και γενικά σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα που υπάρχει σε όλες τις λίµνες µας. Το γριβάδι όπως είναι γνωστό στην πλειοψηφία των ψαράδων, συναντάται περισσότερο σε στάσιµα, αρκετά βαθιά νερά, οπωσδήποτε πλούσια σε υποβρύχια βλάστηση και συνεπώς επαρκώς οξυγονωµένα. Του αρέσει να µετακινείται οκνηρά σ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.