Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών για δασικές πυρκαγιές 2016 (Βίντεο)

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών για δασικές πυρκαγιές 2016Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Ευάγγελου Σημανδράκου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, η
συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα τον σχεδιασμό για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων αναφορικά με την εκτέλεση έργων και δράσεων που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Δημήτριος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καναβός Κων/νος, ο Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ασλανίδης Πρόδρομος, , ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, Αξιωματικός του 586 Τάγματος πεζικού Γρεβενών, ο Δ/ντής Δασών Γρεβενών, ο Δ/ντής της ΔΕΥΑΓ, ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Γρεβενών, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γρεβενών, ο Πρόεδρος του Φυσιολατρικού-Ορειβατικού Συλλόγου Δεσκάτης, ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών, ο Πρόεδρος της Ελλ. Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών, ο Πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Γρεβενών.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και τη βέλτιστη υποβοήθηση του έργου της Π.Υ. στην καταστολή των πυρκαγιών, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο (από 1η Μαίου έως 31 Οκτωβρίου2016), τόσο στον ορεινό όγκο όσο και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στις ημιορεινές περιοχές.
Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκαν, εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα, εντοπίστηκαν προβλήματα - ελλείψεις και αναφέρθηκαν δράσεις για οικονομική επίλυση αυτών.
Επιπρόσθετα τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στον τομέα της επιτήρησης ευπαθών περιοχών αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού.
Επικαιροποιήθηκε και υποστηρίχθηκε η ήδη, υπάρχουσα, άριστη, συνεργασία και ο συντονισμός των παραπάνω φορέων για την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών καθώς και πολύτιμου δασικού περιβάλλοντος του τόπου μας.


Πηγή

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη