Πως θα προχωρήσουν Μητρώο και Κάρτα του Πολίτη – Τρεις οι προτεραιότητες του ΥΠΕΣ

Ακόμη μία σύσκεψη συγκάλεσε χθες ο υπουργός
Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με θέμα την πρόοδο της σχεδιαζόμενης Μεταρρύθμισης για την Διαλειτουργικότητα των φορέων του Δημοσίου. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν μια 15ετία στο Δημόσιο για τη δημιουργία της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη και του Ενιαίου Μητρώου Πολιτών στο οποίο (παλιός) στόχος είναι να συγχωνευθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΣΜ και ληξιαρχικές πράξεις
Σύμφωνα του ΥΠΕΣ τρεις είναι οι άξονες που πρέπει να κινηθεί η συγκεκριμένα προσπάθεια:
-Αποσαφήνιση του περιεχομένου της ταυτοποίησης των μητρώων και σύνταξη κειμένου αναφορικά με αυτό το περιεχόμενο.
-Εντοπισμός ανάγκης για συμπληρωματική νομοθετική διαδικασία (ρύθμιση) που θα διευκολύνει και θα επιταχύνει την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης.
-Προετοιμασία και σχεδιασμός για τη διαμόρφωση των προδιαγραφών λειτουργίας των φορέων προς την κατεύθυνση της ορθής και κατά το δυνατόν συντομότερης από αυτούς, εφαρμογής των κομβικών σημείων της Μεταρρύθμισης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες, να αποτυπώσουν με σαφήνεια τις προδιαγραφές, όσο ταχύτερα γίνεται. Προανήγγειλε, δε,  την πρόσκληση στους φορείς του Δημοσίου προκειμένου να ενημερωθούν γι’ αυτές τις προδιαγραφές.  Όπως υπογράμμισε, «μέσα στο 2016 θα πρέπει να έχουν φανεί αποτελέσματα που επί 15 χρόνια δεν είχαν εμφανιστεί».
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης συμμετείχαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι: Του Γραφείου του Πρωθυπουργού καθηγητής κ. Γ. Βενέρης, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του ΓΕΕΘΑ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Στρατολογίας, της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης) οι προϊστάμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Οικονόμου και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ευστράτιος Μαραγκός  του ΥΠΕΣΔΑ και αρκετών ακόμα αρμόδιων με το θέμα διευθύνσεων και υπηρεσιών του Υπουργείου.
http://www.aftodioikisi.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς