ΕΣΥΦΝΕ: Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Νομού Έβρου σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό

ÐÑÙÔÇ ÅÎÏÑÌÇÓÇ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÇÓ FRONTEX ÓÔÏÍ ÅÂÑÏΈνα από τα πάγια αιτήματα της  Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.  ως
συνδικαλιστικού  φορέα των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης του Νομού Έβρου, μεταξύ άλλων, είναι και αυτό των προσλήψεων  Συνοριακών Φυλάκων. Παρόλα αυτά η ανταπόκριση της πολιτείας στο θέμα της θωράκισης της χώρας, αντιμετωπίστηκε με ενισχυτικές δυνάμεις, τόσο με έξοδα δημοσίου όσο και με εθελοντές. Το τελευταίο όμως διάστημα η ενίσχυση που λαμβάνει ο Βόρειος, κυρίως, Έβρος είναι ελάχιστη με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο όλος ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Η εργασιακή πίεση για το υπάρχων προσωπικό είναι μεγάλη και το ενδεχόμενο και μόνο αύξησης των μεταναστευτικών –προσφυγικών ροών αποτελεί επικείμενο εφιάλτη.
      Παρότι το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν  βλέπουμε καμία λύση προς καμία κατεύθυνση. Ενδεικτικά αναφέρουμε για  υπηρεσιακά οχήματα που έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα και ακόμα κυκλοφορούν και μεταφέρουν ψυχές  και για  κατασκευές  εκατομμύριων όπως ο φράκτης και το κέντρο καμερών που υπολειτουργούν λόγο ελλείψεως προσωπικού, κονδυλίων και μέσων.
     Η Ένωση μας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, ζητά σε πρώτη φάση την άμεση ενίσχυσητων Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης με προσωπικό, είτε με προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων είτε με ενισχυτικές δυνάμεις και την αντικατάσταση των οχημάτων τύπου VAN με καινούργια, κλειστού τύπου,4Χ4,ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της περιοχής.
     Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η Χώρα, δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι αυτό που τελικά ζητάμε δεν είναι πολυτέλειες αλλά τα σύγχρονα εκείνα μέσα που θα κάνουν την εργασία μας πιο ασφαλή για εμάς αλλά και πιο αποτελεσματική για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Χρέος μας ως Ένωση είναι να ενημερώνουμε  και να πιέζουμε για την εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που ανακύπτουν και εγκυμονούν κινδύνους για το προσωπικό αλλά και για την ίδια την χώρα.
tromaktiko629
http://policenews.eu

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς